Szybka tarta z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka tarta z mięsem

Autor: jobi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

5 łyżek

4 sztuki

1 opakowanie

1 szklanka

1 łyżka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik 210st., Czas pieczenia ok. 20min. Formę wysmarować masłem, ułożyć na niej płaty ciasta ew. docinając do kształtu.

Krok 2

Pora pokroić w krążki i podsmażyć chwilę na maśle, doprawić gałką muszkatołową.

Krok 3

Mięso wysmarować sosem czosnkowym i ułożyć na cieście, w wolnych miejscach ułożyć pora i pomidorki.

Krok 4

Wymieszać jajko z 1 łyżką sosu czosnkowego i wylać na tartę. Można polać również sosem Knorr.

Krok 5

Wyciąć z ciasta paseczki ok. 0,5cm i ułożyć je na tarcie w formie kratki.

Krok 6

Jak się zarumieni ciasto, naciąć mięso nożykiem i sprawdzić, czy już jest gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka tarta z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka tarta z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka tarta z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka tarta z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka tarta z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka tarta z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka tarta z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka tarta z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej