Tortille po Toskańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortille po Toskańsku

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 kilogram

1 sztuka

4 łyżki

200 gramów

2 szczypty

2 szczypty

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oliwie. Kiedy się zeszkli dodajemy mięso mielone i smażymy około 10 - 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Krok 2

Do mięsa dodajemy sos (jeden) i gotujemy około 3 minuty na wolnym ogniu a następnie dodajemy odcedzoną fasolę. Dokładnie mieszamy.

Krok 3

Na każdą tortillę dodajemy 2-3 łyżki farszu i zwijamy w rulon. DO naczynia żaroodpornego wlewamy połowę drugiego sosu i układamy na nim zwinięte tortille. Pozostałym sosem polewamy wierzch i posypujemy serem.

Krok 4

Zapiekamy 25 minut w 200 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej