Tradycyjny schabowy - smażony, chrupiący | Przepisy.pl pixel

Tradycyjny schabowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

44

heart
1053 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

409 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1009 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 łyżki

3 sztuki

200 gramów

100 gramów

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso na plastry ok. 1,5 cm. Zbij tłuczkiem do grubości ok. 3 mm. Ubij lekko jajka.

Tradycyjny schabowy - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj bułkę tartą z Przyprawą do mięs Knorr. Panieruj kotlety w jajku, mące i bułeczce.

Tradycyjny schabowy - Krok 2

Krok 3

Smaż na rozgrzanym oleju przez 3-4 min. po każdej stronie. Kotlety schabowe podawaj z gotowanymi ziemniakami i marchewką z groszkiem.

Tradycyjny schabowy - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Wymieszaj jajka ze 100 ml mleka – panierka będzie bardziej delikatna. Kotlety schabowe podawaj z ćwiartką cytryny.

12

Opinie o przepisie

  • Monia

    Monia , 23.08.2022

    Przepyszny kotlet schabowy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • papajauwu

    papajauwu , 25.03.2022

    polecam shab

    Odpowiedz Odpowiedz
  • isabella  bulla

    isabella bulla , 12.08.2019

    lubimy z czosnkiem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Koczorowska

    Janina Koczorowska , 02.12.2017

    zawsze udają mi się w ten sposób robię to od lat

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Renata Gołąbek

    Renata Gołąbek , 01.04.2017

    Pyszny schabowy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Chmielewska

    Maria Chmielewska , 30.03.2017

    ja mięso najpierw w mące potem w jajku a dopiero w bulce tartej

    Odpowiedz Odpowiedz
  • er pe

    er pe , 30.03.2017

    Problem na dziś to kupić najpierw dobry schab, bez domieszki wody

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krecik Żabeczka

    Krecik Żabeczka , 29.03.2017

    Panierka z domieszką płatków kukurydzianych, pyszności!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Urbaniak

    Aleksandra Urbaniak , 07.03.2017

    schab koniecznie z kością smażony na smalcu tylko sól i pierz dopiero po usmażeniu,no i oczywiście paniereczka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Magierek

    Dariusz Magierek , 23.06.2016

    Tradycyjny schabowy to schab, sól, pieprz, jajko i smalec do smażenia.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Kiełtyka

    Ania Kiełtyka , 22.06.2016

    A na co śmietana i koperek?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz  Pawlak

    Mariusz Pawlak , 18.06.2016

    pyszne i łatwe

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjny schabowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tradycyjny schabowyTradycyjny schabowy

Chrupki i soczysty schabowy nie jest trudny do przygotowania. Mamy dla Was łatwy przepis na ulubione danie Polaków.