Warzywne sticksy z ziołowym dipem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywne sticksy z ziołowym dipem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

12

heart
348 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

228 osób wydrukowało

Pobierz pdf

407 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 pęczek

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa umyj i oczyść a następnie pokrój w 8-10 cm długości paluszki. Pokrojone warzywa włóż np. do szklanki.

Warzywne sticksy z ziołowym dipem - Krok 1

Krok 2

W miseczce wymieszaj sos Hellmann's z jogurtem, dodaj sok z cytryny, zioła oraz posiekaną natkę. Dip dopraw do smaku i podawaj wraz z warzywnymi paluszkami jako przekąskę. Tip: Oczyszczając warzywa najbardziej skup się na selerze, gdyż należy obrać go dokładnie z włókien.

Warzywne sticksy z ziołowym dipem - Krok 2
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywne sticksy z ziołowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywne sticksy z ziołowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywne sticksy z ziołowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywne sticksy z ziołowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywne sticksy z ziołowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywne sticksy z ziołowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywne sticksy z ziołowym dipem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywne sticksy z ziołowym dipem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywne sticksy z ziołowym dipemWarzywne sticksy z ziołowym dipem

Warzywne sticksy to świetna imprezowa propozycja. Stają się coraz bardziej popularne na wszelkiego rodzaju bankietach. Są bardzo uniwersalne – podając je masz pewność, że każdy je lubi, i pasują do nich wszystkie sosy, a także pasty kanapkowe czy humusy. Do przygotowania sticksów wystarcza jedynie ostry nóż i sprawne ręce, które pokroją warzywa w zgrabne paski. Nie jest to takie proste w przypadku marchewek, które są dość twarde. Pokroić możesz swoje ulubione warzywa jak ogórek, seler naciowy czy papryka – najlepiej kilka rodzajów, aby na talerzu czy w kubeczku z przekąską było kolorowo. Z czym podawać warzywne sticksy? Może być to ziołowy dip na bazie gęstego jogurtu greckiego, czosnkowego sosu Hellmann’s, cytryny oraz aromatycznych ziół. Teraz wystarczy podać warzywne sticksy na stół, a każdy gość będzie zanurzał je w kremowym sosie i chwalił cię za pomysłową przekąskę.