Warzywny gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywny gulasz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 opakowania

4 sztuki

4 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

2 opakowania

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj, ziemniaki również, ziemniaki pokrój w dużą kostkę.

Krok 2

Obrane pomidory pokrój na kawałki, paprykę, pieczarki i ogórki w dużą kostkę.

Krok 3

Natkę posiekaj a cebulę pokrój w drobna kostkę.

Krok 4

Na oleju zeszklij cebulę, wsyp pieczarki, paprykę, ogórki i ziemniaki.

Krok 5

Dodaj pomidory i rozgnieć je dokładnie widelcem.

Krok 6

Dołóż przecier pomidorowy oraz kostki Knorra. Duś 20 minut, cały czas mieszając. Przypraw solą, pieprzem i papryką.

Krok 7

Gulaszem polej ryż, posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasztet domowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej