
Składniki
1 kilogram
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiksuj z oregano, dodaj oliwę, ocet, łyżkę sproszkowanej papryki i chilli.

Krok 2
Wątrobę pokrój na paski, dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i usmaż na oleju. Zalej przygotowaną marynatą i odstaw na noc pod przykryciem.

Krok 3
Przełóż wszystko do garnka, zagotuj i duś jeszcze przez 15 minut. Ewentualnie dopraw do smaku. Podawaj na gorąco z chlebem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wątróbka wieprzowa
Zazwyczaj wątróbkę wieprzową podsmaża się na patelni z dużą ilością cebulki. Jeśli jednak masz ochotę wypróbować inny sposób na przyrządzenie tego rodzaju mięsa, zainspiruj się bogatą w smaki kuchnią hiszpańską. Duszona wątroba z dodatkiem oregano z tego przepisu jest pikantna i bogata w aromatyczne przyprawy. Wyrazisty smak mięsa uzyskasz dzięki marynacie, którą przygotujesz na bazie oliwy z oliwek z dodatkiem posiekanej papryczki chili, słodkiej papryki w proszku, świeżych listków oregano oraz octu winnego. Wszystkie składniki zmiksuj za pomocą blendera ręcznego. Wątróbkę pokrój w paski i usmaż na rozgrzanym oleju, po czym zdejmij ją z patelni i zalej przygotowaną wcześniej pikantną marynatą. Odstaw mięso, aby przeniknęło przyprawami, najlepiej na całą noc. Następnie przez około kwadrans duś wątróbkę z sosem w garnku o grubym dnie. Danie serwuj na ciepło z dodatkiem pieczywa, np. bułek kukurydzianych lub klasycznych kajzerek z makiem. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.