
Składniki
250 gramów
1 kilogram
1 litr
6 sztuk
1 pęczek
3 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule obierz, pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż na maśle. Nie przyrumieniaj.
Krok 2
Podlej bulionem i duś na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 20-25 minut.
Krok 3
W tym czasie obierz ziemniaki i potnij w grubą kostkę, dodaj do zupy, duś jeszcze przez 20 minut.
Krok 4
Kiełbaski pokrój w talarki i wrzuć tuż przed samym końcem gotowania. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wiejską zupę podawaj posypaną posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej