Wiejska zupa po bawarsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejska zupa po bawarsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 kilogram

1 litr

6 sztuk

1 pęczek

3 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obierz, pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż na maśle. Nie przyrumieniaj.

Krok 2

Podlej bulionem i duś na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 20-25 minut.

Krok 3

W tym czasie obierz ziemniaki i potnij w grubą kostkę, dodaj do zupy, duś jeszcze przez 20 minut.

Krok 4

Kiełbaski pokrój w talarki i wrzuć tuż przed samym końcem gotowania. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wiejską zupę podawaj posypaną posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejska zupa po bawarsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej