Wieżowce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieżowce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

null

4 sztuki

null

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

8 sztuk

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczywo tostowe zarumień w opiekaczu. Następnie każdą kromkę podziel na 4 równe części. Jajka ugotuj na twardo i pokrój w talarki.

Krok 2

Zdejmij skórę z kurczaka i pokrój na plastry. Boczek pokrój na plastry i przyrumień na patelni.

Krok 3

Ułóż „wieżę” ze składników: chleb posmarowany majonezem, kawałek kurczaka, talarek jajka, plasterek boczku, liść sałaty i znów pieczywo. Całość przebij szpikulcem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieżowce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażone tofu ze szpinakiem
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej