
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
null szczypt
null szczypt
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki, jajka i kalafior ugotuj. Umyta i suchą sałatę poszarp na małe kawałki.
Krok 2
Ziemniaki, jajka, pomidory i ogórek pokrój w plasterki a kalafior rozdziel na małe cząstki.
Krok 3
Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, dodaj szczyptę soli i cukru.
Krok 4
Warzywa przełóż do półmiska, zalej sosem i posyp posiekaną zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej