Ziemniaki zapiekane z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki zapiekane z patelni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemianki ugotuj prawie do miękkości, a następnie pokrój w grube talarki.

Krok 2

Paprykę oczyść z pestek i pokrój w paski, cebulę obierz i pokrój w piórka.

Krok 3

Cukinie podziel na ćwiartki wzdłuż i pozbądź się gniazd nasiennych, a następnie pokrój w plastry pod niewielkim kątem. Zioła posiekaj bez łodyg.

Krok 4

Ziemianki zapiecz na patelni na złocisty kolor, dodaj cebulę. Gdy się lekko zrumieni dodaj pozostałe składniki, smaż doprawiając pieprzem i Przyprawą Knorr, Podawaj oprószone posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki zapiekane z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej