Zupa z fasolki szparagowej z zasmażką - z papryki | Przepisy.pl pixel

Zupa z fasolką szparagową

i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
170 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

30 dekagramów

15 dekagramów

4 dekagramy

10 dekagramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z mięsa i warzyw. Fasolkę umyj i pozbaw końców, a następnie potnij na kawałki długości 3 - 4 centymetrów. Możesz też użyć mrożonej fasolki szparagowej.

Zupa z fasolką szparagową - Krok 1

Krok 2

Pieczarki oczyść, wypłucz, pokrój w paski i usmaż. Następnie dodaj fasolkę i zalej wszystko wywarem. Ugotuj.

Zupa z fasolką szparagową - Krok 2

Krok 3

Obierz migdały ze skórki. Pokrój paprykę w kostkę. Pod koniec gotowania dodaj sparzone i pozbawione skórki migdały, pokrojoną paprykę oraz kostkę Bulionu grzybowego Knorr.

Zupa z fasolką szparagową - Krok 3

Krok 4

Dodaj do zupy 2 łyżki Zasmażki błyskawicznej jasnej Knorr, cały czas mieszając. Gotuj 10 minut, dopraw do smaku.

Zupa z fasolką szparagową - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z fasolką szparagowąZupa z fasolką szparagową

Jeśli lubisz niestandardowe połączenia składników, koniecznie wypróbuj przepis na zupę z fasoli szparagowej i pieczarek z dodatkiem chrupiących migdałów. Jej przygotowanie rozpocznij od ugotowania wywaru z mięsa i warzyw – świetnie sprawdzi się korpus drobiowy oraz pęczek włoszczyzny. Bulion powinien być klarowny, dlatego przecedź go przez gęste sito. Fasolkę szparagową umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Pieczarki oczyść, posiekaj w paski i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, po czym dodaj fasolkę, a całość zalej mięsno-warzywnym wywarem. Gotuj do momentu, aż strączki będą miękkie. Migdały sparz i obierz ze skórki, a paprykę konserwową pokrój w kostkę. Wrzuć je do zupy pod koniec gotowania. Aby wzbogacić smak dania, wsyp do niego błyskawiczną zasmażkę. Zupę podawaj na ciepło z kromką świeżego białego pieczywa, np. bagietki. Warto także posypać ją odrobiną natki pietruszki. Cenimy Twoje zdanie – podziel się nim w komentarzu i napisz, co sądzisz o naszym przepisie na tę oryginalną zupę.