
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ziemniaki w plasterki i ugotuj wraz z marchewką na półtwardo.
Krok 2
Przygotuj Barszcz biały Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 3
Pokrój plastry boczku i dodaj je do zupy z przygotowanymi ziemniakami oraz marchewką. Podgotuj całość jeszcze przez 10 minut.
Krok 4
Na koniec przypraw zupę do smaku majerankiem i podawaj z pokrojonym jajkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz biały Wielkanocny
Zupa, która sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, ale również w inne dni roku – wielkanocny barszcz biały. Jest to danie o wyrazistym smaku z wyczuwalną nutą wędzonego boczku. Opcjonalnie możesz dodać do niego również kiełbasę, np. białą lub wędzoną. Pokrój ją w plasterki lub ugotuj w całości. Jeśli chcesz nadać zupie jeszcze więcej smaku, użyj odpowiednich przypraw, doskonale sprawdzi się ziele angielskie, liść laurowy, pieprz a także majeranek – świeży lub suszony. Ostrości nada potrawie rozgnieciony czosnek lub odrobina startego chrzanu. Do gotującej się zupy możesz wrzucić również suszone grzyby, np. podgrzybki czy borowiki. Pamiętaj, żeby ziemniaki, marchewkę oraz boczek gotować pod przykryciem. Barszcz biały wielkanocny podawaj z ugotowanym na twardo jajkiem lub chlebem na żytnim zakwasie. To zupa, którą można zaserwować w chlebowych miseczkach lub klasycznie na głębokim talerzu. Do dekoracji wykorzystaj np. natkę pietruszki. Wypróbuj nasz przepis i podziel się swoją opinią.