
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 litr
1 sztuka
2 sztuki
300 mililitrów
0.5 pęczka
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż w garnku.
Krok 3
Gdy składniki zrobią się rumiane, wlej litr wody, mleko i dodaj kostki Knorr.
Krok 4
Teraz dodaj ziemniaki. Całość gotuj 20 minut, aż ziemniaki zrobią się miękkie.
Krok 5
Zupę zmiksuj na gładki krem. Podawaj z posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej