Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

3 sztuki

2 łyżki

4 szklanki

2 sztuki

null

50 gramów

null

6 łyżek

500 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozkrusz i rozetrzyj ze śmietaną, cukrem oraz solą.

Krok 2

Mąkę posiekaj z margaryną, wbij jajka i lekko wymieszaj.

Krok 3

Stopniowo dodawaj drożdże ze śmietaną. Zagnieć ciasto i odstaw na 20 minut.

Krok 4

Marchew pokrój i zmiel wraz z rybą. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na oleju. Jajka posiekaj.

Krok 5

Wszystkie składniki farszu dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Rozwałkuj ciasto, wytnij z niego małe kółeczka, napełnij je farszem i zlep.

Krok 7

Pierogi piecz około 15 minut w temperaturze 200 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej