Pizza ziemniaczana z anchois przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza ziemniaczana z anchois

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

0.5 pęczka

5 sztuk

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

50 gramów

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. Pomidory sparz, obierz ze skóry i pokrój w plastry. Mozzarellę pokrój w plastry.

Krok 2

Ziemniaki przełóż do miski, dodaj jajko, mąkę oraz łyżkę margaryny i wyrób ciasto. Tortownicę posmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą - umieść w niej ciasto i rozprowadź po całości.

Krok 3

Piekarnik nagrzej do 200 stopni i zapiekaj ciasto ok. 3-5 minut. Następnie wyciągnij ciasto, posmaruj oliwą z oliwek a następnie układaj na przemian plastry mozzarelli i pomidora.

Krok 4

Wierzch posyp anchois i posyp pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr. Wstaw do piekarnika na 180 stopni i zapiekaj 15 minut. Po wyjęciu posyp otartym oregano i udekoruj bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza ziemniaczana z anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa migdałowa
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej