
Składniki
3 sztuki
1 szklanka
200 gramów
150 gramów
1 szczypta
1 sztuka
0.75 szklanki
150 gramów
400 gramów
200 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, pieczarki i kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Wymieszaj z ugotowanymi i przeciśniętymi przez praskę ziemniakami oraz startym na tarce o dużych oczkach serem. Dopraw przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr oraz świeżo mielonym pieprzem.
Krok 2
Z mąki kukurydzianej i pszennej oraz ciepłej wody zrób ciasto i cienko je rozwałkuj. Wykrawaj okręgi (średnica ok. 15 cm) i na środku każdego kładź farsz. Zlepiaj jak tradycyjne pierogi. Brzegi możesz docisnąć ząbkami widelca.
Krok 3
Pierogi smaż na złoto z obu stron. Podawaj na ciepło lub na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej