Smażone pierożki a la Quesadillas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone pierożki a la Quesadillas

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szklanka

200 gramów

150 gramów

1 szczypta

1 sztuka

0.75 szklanki

150 gramów

400 gramów

200 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, pieczarki i kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Wymieszaj z ugotowanymi i przeciśniętymi przez praskę ziemniakami oraz startym na tarce o dużych oczkach serem. Dopraw przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr oraz świeżo mielonym pieprzem.

Krok 2

Z mąki kukurydzianej i pszennej oraz ciepłej wody zrób ciasto i cienko je rozwałkuj. Wykrawaj okręgi (średnica ok. 15 cm) i na środku każdego kładź farsz. Zlepiaj jak tradycyjne pierogi. Brzegi możesz docisnąć ząbkami widelca.

Krok 3

Pierogi smaż na złoto z obu stron. Podawaj na ciepło lub na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone pierożki a la Quesadillas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej