Tagliatelle z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
202 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

125 mililitrów

250 gramów

125 gramów

1 pęczek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron tagiatelle al dente, przy czym na ostatnią minutę gotowania dodaj zamrożony groszek. Odsącz całość.

Krok 2

Pokrój boczek w paski, rozłóż na blachę do wypiekania i włóż do piekarnika włączonego na funkcję grill. Poczekaj, aż boczek zrobi się chrupiący.

Krok 3

Przygotuj Fix Knorr Spaghetti Carbonara zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Następnie dodaj do sosu boczek, posiekany szczypiorek i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Połącz makaron z groszkiem i otrzymany sos z boczkiem.

Krok 5

Przed podaniem posyp świeżo mielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej