
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
50 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj i pokrój w cienkie plasterki. Cukinie i bakłażana umyj, pomidora sparz i obierz ze skóry - wszystkie warzywa również pokrój w plasterki.
Krok 2
Ciasto Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Usmaż dwa duże placki średnicy patelni, odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 3
Pierwszy z placków ułóż w formie do pieczenia, posyp żółtym serem i przykryj drugim plackiem.
Krok 4
Na wierzchu tarty układaj dekoracyjnie na przemian plastry ziemniaka, bakłażana, cukinii i pomidora. Co kilka plasterków powtykaj liście bazylii.
Krok 5
Całość posyp parmezanem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 15 minut.
Krok 6
Plastry bakłażana i cukinii obsmaż na grillowej lub zwykłej patelni. Skrop oliwą z oliwek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej