Drobiowa wątróbka w cieście z pieczarkami i pietruszką – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2

1 opakowanie

null

150

500 gramów

4 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą wątróbkę zalej 2 szklankami mleka. Odstaw w chłodne miejsce - po kilkunastu minutach odsącz i usuń błony. Następnie zalej wrzątkiem i gotuj kilka minut.

Krok 2

Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przesmaż na oliwie, natkę posiekaj i dodaj do grzybów.

Krok 3

Ciasto - Fix "Chrupiące placki ziemniaczane" przygotuj według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Dodaj ponadto piwo i przesmażone pieczarki.

Krok 4

Wątróbkę oprósz mąką a następnie maczaj w cieście. Smaż z obu stron na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej