
Składniki
200 gramów
1 sztuka
200 gramów
400 gramów
2 sztuki
20 gramów
3 sztuki
3 łyżki
50 gramów
100 gramów
2 łyżki
400 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku na oleju podsmaż kiełbasę, cebule i grzyby, dodaj kapustę, czosnek, wszystko zalej wywarem ugotowanym wcześniej.

Krok 2
Dodaj kostkę Knorr, wszystko razem gotuj około 30 minut, aż kapusta będzie miękka.

Krok 3
Na patelni rozpuść masło, połącz je z mąką, dodaj do kapusty cały czas mieszając.

Krok 4
Kapustę gotuj jeszcze około 20 minut, dopraw ją do smaku czarnym pieprzem, koperkiem i sokiem z cytryny.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zasmażana kapusta z grzybami
Posiekana kapusta, podsmażona z cebulą, kiełbasą jałowcową, a następnie podlana obficie bulionem i duszona pod przykryciem, skusi zapachem domowników. Zapowiada się naprawdę wyśmienita uczta! By przygotować ją od podstaw, sprawdź nasz przepis na młodą kapustę z grzybami. Smacznego!
Dla kogo? Spośród wszystkich dodatków do białej kapusty z grzybami najistotniejszy jest koperek. Nie należy go skąpić – na jedną główkę kapusty warto dodać nawet garść tego aromatycznego zioła. Kapusta zasmażana z grzybami jest więc kapitalną propozycją dla wszystkich smakoszy, którzy uwielbiają swojskie, pachnące akcenty.
Na jaką okazję? Kapusta zasmażana z grzybami może być wspaniałym dodatkiem do każdego obiadu. Doskonale będzie pasować nie tylko do tradycyjnego schabowego, ale również do pieczeni z dowolnego mięsa. Pasuje tak samo dobrze do wieprzowiny, wołowiny jak również dziczyzny i drobiu. Możesz mieć pewność, że kapusta zasmażana z grzybami sprawdzi się na co dzień i od święta.
Czy wiesz, że? Najlepszym momentem na przygotowanie kapusty białej zasmażanej z grzybami jest późne lato i jesień, kiedy to masz dostęp do młodej białej kapusty.
Dla urozmaicenia: Do kapusty zasmażanej obowiązkowo dorzuć ulubione grzyby leśne – prawdziwki uczynią z niej dodatek iście królewski. Najlepiej nadadzą się grzyby świeże, ale jeśli nie masz do nich dostępu, możesz je zastąpić suszonymi lub mrożonymi. Korzystaj z takich produktów, by gotowanie było dla ciebie przyjemnością! Dzięki białej kapuście z grzybami na nowo odkryjesz swoją pasję.