Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - warzywny: potrawka | Przepisy.pl pixel

Gulasz z kiełbasy i ziemniaków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
315 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

159 osób wydrukowało

Pobierz pdf

311 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

40 dekagramów

4 sztuki

4 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostki Rosołu wołowego Knorr w szklance gorącej wody i dodaj cukier.

Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - Krok 1

Krok 2

Pokrój cebulę i podsmaż ją na oleju. Następnie obierz i pokrój pomidory, dodaj je do cebuli.

Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - Krok 2

Krok 3

Do warzyw dolej bulion i duś je pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut.

Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - Krok 3

Krok 4

Pokrój kiełbasę w plasterki, dodaj do powstałego sosu i duś kolejne 15 minut.

Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - Krok 4

Krok 5

Obierz ziemniaki, pokrój je w kostkę i ugotuj. Dodaj do kiełbasy, wymieszaj i dopraw do smaku pieprzem oraz papryką.

Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - Krok 5
0

Opinie o przepisie

  • Joanna Dobry

    Joanna Dobry , 08.02.2017

    Bardzo smaczne. Nie dodawalam cebuli poniewaz nie moge i kielbaske wczesniej podsmazylam. pychotka.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kiełbasy i ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz cielęcy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z kiełbasy i ziemniakówGulasz z kiełbasy i ziemniaków

Nic tak nie cieszy w zimny i ponury dzień jak talerz ciepłego gulaszu. To treściwe danie nie tylko cię rozgrzeje, ale również skutecznie zaspokoi głód. Gulasz z kiełbasy i ziemniaków to połączenie znanych wszystkim składników w całkiem nowym wydaniu. Jeśli nie masz czasu na przygotowanie dwuposiłkowego obiadu składającego się z zupy i drugiego dania, wystarczy, że przygotujesz właśnie taki mięsny gulasz. By go zrobić, do bulionu z warzywami dodaj kiełbasę pokrojoną w plastry lub półksiężyce. Nie ma większego znaczenia, jaką kiełbasę wybierzesz, ale dobrze powinna sprawdzić się toruńska lub śląska. Nie musisz je wcześniej obsmażać, ale jeśli to zrobisz, nadasz potrawie dodatkowego aromatu. Nie zapomnij o pokrojonych drobno ziemniaczkach. Jeśli chcesz jeszcze bardziej urozmaicić to danie, dodaj garść zacierki lub bardzo drobnego makaronu.