
Składniki
800 gramów
3 łyżki
8 sztuk
2 sztuki
2 sztuki
8 sztuk
0.5 łyżeczki
2 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łopatkę jagnięcą oczyść a następnie pokrój w kostkę. Cebulę pokrój na ćwiartki a paprykę na kawałki.
Krok 2
Przyprawę do wieprzowiny Knorr połącz z majerankiem, liściem laurowym i olejem.
Krok 3
Na szpatułki od szaszłyków nadziać naprzemiennie wyjęte z marynaty mięso i warzywa. Grillować póki mięso nie będzie chrupkie, podlewając marynatą.
Krok 4
Mięso zalej marynatą i odstaw na 1 h do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej