Jagnięce szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jagnięce szaszłyki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

3 łyżki

8 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

8 sztuk

0.5 łyżeczki

2 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łopatkę jagnięcą oczyść a następnie pokrój w kostkę. Cebulę pokrój na ćwiartki a paprykę na kawałki.

Krok 2

Przyprawę do wieprzowiny Knorr połącz z majerankiem, liściem laurowym i olejem.

Krok 3

Na szpatułki od szaszłyków nadziać naprzemiennie wyjęte z marynaty mięso i warzywa. Grillować póki mięso nie będzie chrupkie, podlewając marynatą.

Krok 4

Mięso zalej marynatą i odstaw na 1 h do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jagnięce szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jagnięce szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jagnięce szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jagnięce szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jagnięce szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jagnięce szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jagnięce szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jagnięce szaszłyki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej