Makaron z cebulą i czosnkiem - bolognese: spaghetti | Przepisy.pl pixel

Makaron Bolognese z czosnkiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

28

heart
1115 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

175 osób wydrukowało

Pobierz pdf

621 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

1 opakowanie

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Makaron Bolognese z czosnkiem    - Krok 1

Krok 2

Czosnek oraz cebulę pokrój w drobną kostkę.

Makaron Bolognese z czosnkiem    - Krok 2

Krok 3

Mięso mielone wraz z warzywami smaż około 8 minut, aż będzie rumiane. Dodaj posiekane pomidory z puszki.

Makaron Bolognese z czosnkiem    - Krok 3

Krok 4

Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10 minut. Włoski makaron podawaj posypany startym serem.

Makaron Bolognese z czosnkiem    - Krok 4
40

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Bińkowska

    Elżbieta Bińkowska , 09.05.2019

    Brawo.Fantastyczne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Piwowarczyk

    Marta Piwowarczyk , 12.02.2015

    tak,pyszny.ale wlosi nigdy by nie zrobili tego ze spagetti.bolognesa nie je sie z tym makaronem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Grabias

    Teresa Grabias , 07.02.2015

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lidia Uroda

    Lidia Uroda , 04.02.2015

    Oczywiscie:) No i do ragu czosnku sie nie dodaje:-) .Nie podrabiajmy kuchni wloskiej-bo oni i tak sa w tym niestety najlepsi.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irek Witek

    Irek Witek , 04.02.2015

    Moja mama mieszka w Itali i tak czensto jadam po włosku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irek Witek

    Irek Witek , 04.02.2015

    Z Tobom nawet suchy chleb by smakował

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Tańska-Wiśniewska

    Wanda Tańska-Wiśniewska , 04.02.2015

    Dziś już za póżno, ale jutro " why not" ? szczególnie, że pasta, to moja specjalność ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena J Jaku

    Marzena J Jaku , 03.02.2015

    mniäm !!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Weicher

    Adam Weicher , 03.02.2015

    Taaaaak a potem narzekania że niby waga się popsuła i źle pokazuje...;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Wachowicz

    Ryszard Wachowicz , 03.02.2015

    Smacznego !!!!!!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Zegadło

    Paweł Zegadło , 03.02.2015

    łasuchy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Żurczak

    Danuta Żurczak , 03.02.2015

    Dajcie proszę wreszcie przy przepisach kalorie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Żurczak

    Danuta Żurczak , 03.02.2015

    Dajcie proszę wreszcie przy przepisach kalorie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józef Stręk

    Józef Stręk , 03.02.2015

    To nie jest makaron bolognese.To jest makaron , po polsku w sosie pomidorowym.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Philipiak

    Jacek Philipiak , 03.02.2015

    dwa razy poprosze i cole light

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Sagan

    Maria Sagan , 03.02.2015

    Można podawać na wiele sposobów

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Gałązka Paznowicz

    Elżbieta Gałązka Paznowicz , 03.02.2015

    Po włosku to makaron byłby wymieszany z sosem i delikatnie nim oklejony a nie polany i wiele innych na nie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Pilarska

    Anna Pilarska , 03.02.2015

    Dużo czosnku pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Struzik

    Bożena Struzik , 03.02.2015

    :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Gran

    Agnieszka Gran , 03.02.2015

    uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Antoni Andrys

    Antoni Andrys , 03.02.2015

    kochajmy polska kuchnię.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Antoni Andrys

    Antoni Andrys , 03.02.2015

    A gfdzie bigos.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Tomaszewski

    Jacek Tomaszewski , 03.02.2015

    Spaghetti Bolognese Winary i trochę 600 g mięsa mielonego najlepiej karczek makaron durum i trochę czosnku ,zielonej pietruchy i oregano i można jeść - smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Antoni Andrys

    Antoni Andrys , 03.02.2015

    Przcież to nie polskie!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Tomaszewski

    Jacek Tomaszewski , 03.02.2015

    Pyszności makarony i sosy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Miroslaw Żarnowski

    Miroslaw Żarnowski , 03.02.2015

    dowiem się w końcu ile to jest 500 groszy mięsa 300 groszy makaronu i 400 groszy pomidorów?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Niewia Domska Alusha

    Niewia Domska Alusha , 03.02.2015

    Spaghetti to spaghetti, a nie bolognese i bez jakiś tam fix-ów!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mateusz Mirosław Jeziorny

    Mateusz Mirosław Jeziorny , 03.02.2015

    przepraszam ale wygląda to jak nie powiem coo bleee

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Senior Koczewski

    Andrzej Senior Koczewski , 03.02.2015

    Oryginalne wloskie danie to ragout alla bolonese i nigdy nie podaje sie go ze spaghetti bo sos kiepsko przywiera do tego makaronu. Spaghetti bolonese to danie spoza wloch...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Antoni Andrys

    Antoni Andrys , 03.02.2015

    Tylko nie z tym nieszczęsnym spgetti , każdy inny makaron jest wspanialy.

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron Bolognese z czosnkiem    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron Bolognese z czosnkiem    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron Bolognese z czosnkiem    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron Bolognese z czosnkiem    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron Bolognese z czosnkiem    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron Bolognese z czosnkiem    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron Bolognese z czosnkiem    - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron Bolognese z czosnkiem    - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron Bolognese z czosnkiem   Makaron Bolognese z czosnkiem

Zasmakuj we włoskiej kuchni i wypróbuj przepis na wyśmienity makaron Bolognese z nutą pachnącego czosnku. Będzie idealny jako szybkie danie obiadowe lub pyszna kolacja – nagroda po ciężkim dniu pracy. Zaserwuj go swojej rodzinie lub znajomym, a na pewno każdy doceni jego pomidorowy, głęboki smak. Tajemnicą tej potrawy jest aromatyczny mięsny sos. Przyrządzisz go dusząc porcję mięsa mielonego wołowo-wieprzowego z czosnkiem, cebulą i pomidorami z puszki z dodatkiem ziołowej przyprawy Knorr stworzonej specjalnie do spaghetti. Makaron koniecznie ugotuj al dente, nie może być rozgotowany. Proponujemy użyć nitek spaghetti, ale z powodzeniem można zastąpić je innym ulubionym makaronem. Tą włoską potrawę podawaj posypaną startym serem długo dojrzewającym, a na koniec udekoruj świeżą bazylią, która podkreśli kolor i smak dania. To idealne połączenie!