
Składniki
1 garść
1 garść
1 sztuka
5 sztuk
6 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę wrzucamy do miski na sałatkę. Dodajemy listki świeżego szpinaku na górę.
Krok 2
Kroimy zielonego ogórka w półplasterki (około połowę) oraz pomidorki koktajlowe na połówki (jeśli są mniejsze) lub na ćwiartki. Na sałatę i szpinak kładziemy pokrojone pomidorki i ogórka.
Krok 3
Umyte truskawki kroimy na ćwiartki i układamy na sałacie. Obok truskawek układami ser feta pokrojony w kostkę.
Krok 4
Przygotowujemy sos: do pojemniczka wlewam wodę, dodajemy zawartość sosu sałatkowego włoskiego Knorr, mieszamy wszystko dokładnie, następnie dodajemy szczyptę soli, malutką szczyptę chili i znowu mieszamy i na końcu dodajemy oliwę, mieszamy dokładnie. Gotowym sosem polewamy sałatkę.
Krok 5
Na koniec dodajemy szczyptę pieprzu Knorr i polewamy całość dla ozdoby octem balsamicznym.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej