Wołowina duszona z sosem chrzanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina duszona z sosem chrzanowym

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

3 ziarna

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

2 litry

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Antrykot wołowy oczyszczamy, wkładamy do wrzącej wody i szumujemy po zagotowaniu. Dodajemy obraną włoszczyznę i przyprawy. Gotujemy ok. 50 minut na wolnym ogniu.

Krok 2

Pod koniec gotowania dodajemy do wywaru 2 esencje Knorr. Gotujemy jeszcze 10 minut.

Krok 3

Przygotowujemy sos chrzanowy z jogurtu i 2 łyżek chrzanu. Podajemy kawałki mięsa polane sosem chrzanowym z dodatkiem lekkiej surówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina duszona z sosem chrzanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej