
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 słoik
8 szklanek
1 łyżka
1 garść
1 garść
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
80 gramów
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, cukinię, paprykę i czosnek pokroić w kostkę. Podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.
Krok 2
Do warzyw dodać pomidory, bulion i koncentrat pomidorowy. Gotować na małym ogniu do miękkości. Pod koniec gotowania dodać świeżą bazylię i szpinak.
Krok 3
Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, suszoną bazylią, oregano, tymiankiem i słodką papryką. Do miseczek nałożyć porcje ugotowanego makaronu, zalać zupą, posypać parmezanem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej