
Składniki
250 gramów
null
3 sztuki
100 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
3 łyżki
5 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron zalej gorącą wodą i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Posiekaj kolendrę, a kapustę pokrój w paski. W moździerzu utrzyj czosnek i pozostałe łodygi kolendry.
Krok 3
Mięso przypraw sosem sojowym i imbirem.
Krok 4
Zagotuj litr wody z kostkami Knorr.
Krok 5
Z mięsa ulep klopsiki następnie dodaj je do wrzącej zupy i gotuj 2 minuty.
Krok 6
Dodaj kapustę, makaron, sos rybny czosnek z kolendrą i gotuj minutę. Przed podaniem posyp posiekanymi liśćmi kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej