
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 opakowania
1 łyżka
3 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
10 łyżek
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w niewielką kostkę. Bulion na włoszczyźnie Knorr wymieszać z piersią, odstawić.
Krok 2
Groszek odsączyć. Brokuły ugotować na pół twardo i drobniej pokroić. Marchewkę pokroić w małą kosteczkę, szczypiorek posiekać. Cebulę pokroić w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę.
Krok 3
Warzywa mieszamy z piersią z kurczaka. Dodajemy majonez, jajka, mąkę, pieprz. Dokładnie mieszamy. W razie potrzeby podsypujemy więcej mąki - kotlety muszą być ściślejsze.
Krok 4
Kotlety kładziemy sporą łyżką na olej. Smażymy na oleju na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej