Nadziewane kiełbaski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane kiełbaski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

150 gramów

250 gramów

1 sztuka

4 sztuki

null

2

1 pęczek

100 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść i potnij w plasterki, tak samo jak pomidory.

Krok 2

Kiełbaski rozkrój wzdłuż i ułóż w wysmarowanej tłuszczem żaroodpornej formie do zapiekania.

Krok 3

Pieczarki wymieszaj z posiekaną cebulką, połową sera, śmietaną i roztrzepanym jajkiem, dopraw i nadziej nacięte kiełbaski.

Krok 4

Na wierzchu ułóż cienkie plasterki pomidora i oprósz dokładnie pozostałym żółtym serem.

Krok 5

Piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej